2271022418   5dimchi@sch.gr
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Events

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Παρουσίαση Αφηγηματικού παραμυθιού με τίτλο «Η Μπλε Πεταλούδα»

24 Απριλίου @ 10:00 - 11:30

Η θεατρική ομάδα του συλλόγου μας «Θεατρεργάτες Κοφιναίοι» ετοίμασαν μια ανοιξιάτικη θεατρική παράσταση για τους μαθητές των σχολείων. Πρόκειται για ένα παραμύθι του ζωγράφου και συγγραφέα Μπάμπη Κοιλιάρη με τίτλο «Η Μπλε Πεταλούδα» με σατυρικό, παραδειγματικό και διδακτικό ύφος σε σκηνοθεσία του συγγραφέα.

Η υπόθεση του έργου-παραμυθιού αφορά μια μπλε πεταλούδα που βαρέθηκε το χρώμα της και το όνομά της και θέλει να τα αλλάξει. Επιπλέον έχει πάει γύρη στα αυτιά της και έτσι δεν ακούει καλά. Οι αστείες καταστάσεις μεταξύ των λουλουδιών και των εντόμων προκαλούν άφθονο γέλιο και ξεσηκώνουν τους μικρούς θεατές. Το παραμύθι είναι αφιερωμένο στον Έλληνα ζωγράφο Αλέξη Ακριθάκη που εμφανίζεται ως ακρίδα και αλλάζει το χρώμα των φτερών της πεταλούδας με τα πινέλα του.

Το έργο είναι πλαισιωμένο με πολλά εντυπωσιακά κοστούμια και ανοιξιάτικα σκηνικά ενώ κάνει και μαθήματα φυσικής ιστορίας. Επίσης κατά τη διάρκεια της παράστασης ακούγονται 2 τραγούδια ειδικά γραμμένα από τον συγγραφέα, για την παράσταση. Το παραμύθι εξιστορεί η εκπαιδευτικός Μαρκέλλα Δημίδου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24 Απριλίου
Ώρα:
10:00 - 11:30
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, ,
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
Κύπρου 11
ΧΙΟΣ, ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ, Χίος 82130 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2271022418
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής
Comments are closed.
Μετάβαση στο περιεχόμενο